Dyrt med barnkläder..

När vi var och shoppade i lördags så var vi inne på Polarn o Pyret och köpte nya vårytterkläder och en tröja till sonen. Det blev ganska dyrt kan man lugnt säga..........

Skaljacka                               799:-
Skalbyxor                               599:-
Hängslen                                129:-
Skalvantar                              179:-
Huvtröja                                 349:- 
- rabatt och bonuscheck         -388:-
Total kostnad                        1 667:-

799 kr för en jacka till en som inte ens har hunnit fylla två år......det tycker jag är ganska så sjukt egentligen.

Men jag vill att han ska ha skalkläder och inte galonisar och efter att ha jämfört med skalkläderna på Kappahl, Stadium och Lindex. Så föll valet på PoP även om det är över dubbla priset. Tyckte de andra jackorna var väldigt  hårda och stela i materialen och sedan kändes de tyvärr inte lika sköna.

Men jag räknar skarpt med att sonen kommer att kunna ha de här ytterkläderna både i höst och nästa vår, så då tycker jag att det kan få kosta lite. Gummistövlar, windfleece och vanliga fleecekläder har han sedan i höstas, så det är egentligen bara en mössa som behöver inhandlas nu i vår.

Vårskor köpte jag på Kavats rea för någon månad sen, de skorna kostade 411kr, ordinarie pris 650 kr. Det är ju också ganska dyrt kan man ju lugnt tycka. Men jag tycker att Kavats skor är väldigt bra, så kjag vill inte köpa något annat märke till honom...


Så nu är det köpstop till sonen tills det är dags att köpa sommarkläder....

Ojdå....


Vi var ute på stan i lördags och shoppade lite....vilket resulterade i att 50% av VISA-korts pengarna redan är upphandlade. Det blir ett nästintill köpstopp de närmaste två veckorna. Sonen behöver dock en ny mössa och sedan fyller en familjemedlem år till helgen så en present behöver också inhandlas...



Snart lön....


Nu får gärna lönen komma...pengarna på VISA-korts kontot är slut. Det är tråkigt när man inte kan köpa något. Är inte det ganska sjukt att man blir lite deprimerad när man inte kan shoppa? Jag får väl åka till Ica och handla, för på Ica-kortet finns det fortfarande gott om pengar iallafall.

Hade det varit förra året så hade jag köpt det jag ville ha på faktura, men så gör vi inte längre i den här familjen. ALLT ska betalas kontant med VISA-kortet, man får inte handla på faktura eller använda kreditkortet till konsumtionshandel.....ajabaja


Bra nyheter

https://www.avanza.se/aza/press/press_article.jsp?article=218967&mbFromPage=F%F6rsta%20sidan





Hinner inte blogga

Jobb, vabb, jobb, vabb varannandags liv just nu. Lägg till obefintlig sömn och lite träning på det.

På den ekonomiska fronten händer det inte så mycket just nu. Ska göra en sammanställning på hur utgifterna har fördelat sig januari-februari när månaden är slut..

Månadsammanställning


Jag har gjort en sammanställning för utvecklingen av min KF under januari. Det var en bra månad. Min depå är värd 21170kr mer än den var den sista december. Av dessa 21170kr är 4000kr nyinsättningar. Jag har varit lite mer aktiv den här månaden och en stoploss på Axfood löstes ut, till dagens datum har det varit rätt beslut. Jag ligger delvis likvid, tycker att det är svårt att veta om man ska köpa eller sälja just nu.. 

Jag känner att jag inte kan tillräckligt mycket om aktiemarknaden och skulle behöva införskaffa mig några böcker. Men jag försöker ju vara lite sparsam, så jag tänkte ta en sväng förbi biblioteket i helgen och se vad de har för böcker..

RSS 2.0